Made for The Hague: Studio Amargo voor Festival Designkwartier

Een blog door Studio Amargo, die een installatie maakte voor Festival Designkwartier in Den Haag. Zij maakte wat mij betreft een van de gaafste installaties, getoond in een oud leegstaand gebouw. De felle kleuren en vormen maakten het voor mij het meest artistieke momentje van die dag! Ze is een Rotterdamse ontwerper die dit speciaal voor het Haagse kunst- en design festival maakte, Made for The Hague dus! Enjoy!

Sinds een jonge leeftijd voelde ik mij aangetrokken tot o.a. reclame en printmedia. Zo ben ik tijdens mijn studentenjaren in aanraking gekomen met zeefdruk. Wat ik met zeefdruk doe is steeds anders, ik houd rekening met meerdere aspecten, waar komt mijn werk te hangen, welk publiek gaat het zien, het type papier, de kleuren, en natuurlijk hoe toon ik mijzelf in mijn werk.

Zoals te verwachten valt, het begint met een schets en met een gedachte. Als ik tevreden ben met de tekening moet ik deze belichten op een zeef, dit doe ik bij de Mesh Print Club. MPC is een zeefdruk werkplaats waar ik graag werk. Als de zeef gereed is kan ik beginnen met drukken.

Elke stap tijdens het zeefdrukproces is belangrijk, elke kleur is een nieuwe laag, dat betekent hoe meer kleuren gebruikt worden, hoe meer je moet drukken en des te meer werk. 

Als de eerste kleur gedrukt is kun je starten met de tweede, het papier moet precies uitgelijnd worden. Als het papier net 1 mm gaat verschuiven, als je harder gaat drukken, als net een puntje niet volledig wordt bedrukt, dit zijn enkele variaties in het handwerk dat elke zeefdruk uniek maakt. Natuurlijk, hoe je vaker gaat drukken, hoe minder fouten ontstaan maar elke print vind ik nog steeds uniek.

Toen ik werd gevraagd om mee te doen aan het Festival Designkwartier, vond ik dit heel leuk! Ik kon Den Haag al, maar toch werd ik aangenaam verrast van allerlei mooie plekken die ik bleef ontdekken tijdens mijn deelname aan het festival. Voor het festival heb ik mijn eigen draai aan mijn zeefdrukwerk gegeven. Dit in de vorm van een installatie. Zwevende zeefdrukken die interactie hadden met de ruimte en een subtiele interactie met elkaar. Ik geloof dat design en kunst meer op de kaart komen en dat mensen hier steeds meer interesse voor tonen en dat zag ik bij dit Haagse festival! 

> En dat is waar Made in The Hague helemaal voor staat en gaat!  Meer van Studio Amargo zien? Bezoek haar Instagram!